Dans bevidst med mørket

rsz_peter-forster-ouvasbiwzlo-unsplash

Jo mere bevidst du bliver, og jo mere du arbejder på at åbne dit hjerte, jo mere draget bliver du typisk af de mere “lette” følelsestilstande, og vender meget gerne ryggen til de “tunge” af slagsen.

Det er ret udbredt i spirituelle kredse og i selvudviklingskredse at tale om at “højne ens vibration”. Love, bliss, happiness og indre ro søges. Vrede, aggression, had og devouring lust derimod – not so much.

Det er ret forståeligt, for de mere tunge tilstande kan (og vil) skabe ødelæggelse på jorden og mellem mennesker. Så ikke underligt vi ønsker “at højne vores vibration”.

Problemet er bare, at selve det at vende nogen form for følelsestilstand ryggen, er en dissociation. Det vil sige en form for fraspaltning og fortrængning, som ikke kun skaber utilsigtede problemer, men som heller ikke virker.

Det, vi kalder mørket, er nok den største energikilde, mennesket har. Drifter og overlevelsesinstinktenergi kører på en voltage, der får fossilt brændstof til at blegne af misundelse.

Kunsten – og udfordringen – er helt den samme som med alle andre former for energi. Hvordan udnytter vi bedst naturens naturlige energetiske kraft uden at lade os selv eller naturen gå til grunde i processen? Hvordan udvinder vi energien og forbruger den mest hensigtsmæssigt?

Hvis du, i ønsket om bliss og happiness, dissocierer fra mørket i dig, er det bare et spørgsmål om tid inden, du føler dig svag og deprimeret. Er du omvendt så identificeret med mørket, at du bruger dets former uden omtanke og bevidsthed, vil din adfærd være grov, voldelig og krænkende.

Du er derfor nødt til at lære at danse med mørket i spændingsfeltet mellem de to poler.

Og det gør du ved at arbejde disciplineret med dine følelser og tanker – især de morderiske, de hadefulde og de grusomme af slagsen, om de så er rettet mod andre eller mod dig selv.

For de vil være der, ofte godt gemt nede i dybet, hvor de finder deres vej ud uanset om du ønsker det eller ej. Nægter du dem bevidst, kommer de bare ud i dine drømme eller som passiv-aggressiv adfærd overfor din partner, dine børn og dig selv.

Så bevidstgør det, du alligevel ikke kan undgå, og omsæt energien konstruktivt i dit liv.

Gevinsten er to fold: Du bliver langt mindre krænkende overfor dig selv og andre, og du vil ikke længere blive suget ind andres mørke vortex.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest