Online foredrag: Fars betydning for børns udvikling

“Og hvordan du bedst støtter ham” – det talte Frej Prahl og jeg meget mere om på vores FB live foredrag onsdag d. 12 maj fra 10-12. Du kan købe adgang til optagelsen her

OM FOREDRAGET

En mor fortalte mig engang i en konsultation følgende: ”For et par uger siden gjorde min mand noget, jeg ikke brød mig om. Han truede med at inddrage vores største dreng, Lasses, lommepenge for resten af måneden, hvis han ikke gjorde hans pligt. Jeg blandede mig med det samme og sagde, at det kunne han simpelthen ikke være bekendt! Det mundede ud i en større diskussion mellem os, som endte med, at Lasse kiggede stift på mig og sagde: ”Mor, jeg vil have, at du stopper med at kritisere far, nu!” Lige der blev det tydeligt for mig, at alle de pile, jeg sender afsted mod min mand, også rammer min søn. At jeg blev nødt til at tage eventuelle uenigheder på andre tidspunkter. Det gælder også børn i brudte hjem. Her viser al forskning, at det ikke er skilsmissen i sig selv, som går ud over børns trivsel. Det er derimod samarbejdet eller manglen på samme mellem forældrene. Hvorvidt der er konflikt eller ej.

Min ven og tidligere kollega Anders Kofoed, underviser engang imellem unge på skoler. En dag spurgte han en ung pige, hvad hun ville sige til forældre, hvis hun ligesom ham fik muligheden for at få alle forældrene i tale på én gang? Svaret lød: ”I skal ikke bare fortælle jeres børn, at I elsker dem. I skal også fortælle det til hinanden.” Børn er halvdelen af begge forældre. Så alle kærlighedserklæringer fra den ene til den anden forælder, er indirekte kærlighedserklæringer til barnet. Ser dine børn, at dets forældre holder af hinanden, mærker de det som et indirekte kys til dem selv. Ligesom de mærker det som en indirekte kritik af dem, når du skælder din partner ud.

Men det er slet ikke enkelt at fastholde de varme følelser for sin partner ligesom det kan være vanskeligt ikke at blande sig i sin partners opdragelse, hvis man virkelig føler, at ens partner kunne gøre det meget bedre. Så hvad gør vi? Hvordan blander jeg mig på en god måde? Hvordan støtter jeg min partner i at blive den bedst mulige forælder og hvordan støtter jeg mine børn i at håndtere den far eller mor, de nu engang har fået?

Det, og meget mere om fars rolle og betydning for børns udvikling, vil Frej og jeg komme omkring i foredraget, såvel som vi giver gode råd omkring hvordan, du som kvinde/intimpartner bedst kan hjælpe din mand med at fremelske far-potentialet.

Du kan købe adgang til optagelsen her

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest