Online foredrag: Fornemmelse for følelser

79089078_2450875901820082_4058768485839273984_n

På dette foredrag, der blev afholdt fredag den 17. januar 2020 havde jeg Aleks, som jeg deler hverdagen og forældreskabet med, på besøg. For han er nemlig fænomenal til både at forstå børns følelser, såvel som til at kunne rumme dem – og det uden at have læst en eneste bog om børns udvikling.

Det er også ham, der 9 ud af 10 gange formår at tage den modne pol, når vi havner i konflikt, hvor han rækker ud og er oprigtig nysgerrig på, hvad jeg tænker og føler. At kunne agere sådan i en konflikt, er noget jeg har lært af ham, men jeg kommer aldrig til at gøre det så elegant eller så naturligt, som ham. For han har ikke tillært det – han kan det bare.

Jeg vil rigtig gerne dele lidt ud af Aleks, fordi jeg ved at rigtig mange søger disse kvaliteter i dem selv, såvel som ønsker at se kvaliteterne mere udfoldet i deres partners adfærd.

Derfor har jeg inviteret Aleks ind som speaker og i den 1½ times lange samtale, kommer vi blandt andet omkring følgende:

 

  • Børns følelsesmæssige reaktioner – hvordan når vi ind bag ved reaktionerne, så der både opstår læring om ansvar og social adfærd, samtidig med at tilknytningen styrkes mellem barn og forælder (og ikke skades, som mange forældede opdragelsestilgange kommer til at gøre)?
  • Hvad sker der, når vi kommer til at udleve gamle nedarvede opdragelsestilgange, der blot giver konflikten ekstra næring, og hvordan kommer vi bedst igennem disse situationer?
  • Aleks’ guldkorn om følelser: Hvorfor er det så vigtigt, at vi som forældre og som partner formår at tage den åbne og nysgerrige plads i konflikten? Hvad er det, det gør, og hvordan gør man det?
  • Refleksioner om den moderne mand og far – hvordan bliver man en involveret og nærværende far, og hvilke udfordringer kan det give, hvis man ikke selv har haft sådan en rollemodel i sit liv? Hvordan overkommer man disse udfordringer?
  • Hvorfor skal vi passe sådan på i forhold til elektronik og skærmtid i forhold til tilknytning og følelsesmæssig udvikling, og hvilke forholdsregler kan du med fordel tage i din hverdag? Hvad er fars rolle her?
  • Hvordan slutter du fred med at konflikter og tilstande som aggression, vrede og magtesløshed udgør en naturlig del af hverdagen med børn, men på en måde hvor du samtidig sørger for at trække dine børn følelsesmæssigt tæt?
  • Og hvordan trækker du dine børn tæt, når du selv oplever indre tilstande af vrede, frustration, afmagt og måske sågar had?
  • Hvad mener Aleks, når han siger, at livet byder ind med tre chancer til at fatte det her med forældreskabet, og hvordan påtager vi os bedst potentialet i de chancer?
  • Hvordan søger vi for at sikre det nærende og kærlige samarbejde forældrene imellem, uanset om parterne forbliver samme eller går hver til sit (for forældreskabs-samarbejdet er for livet, selv hvis intimrelationen ikke er det)?
  • Aleks’ bedste råd i forhold til hvordan mænd og kvinder bedre kan håndtere deres følelsesmæssige forskelle.

Du kan købe adgang til optagelsen her (det koster 150 kr.)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest