Online foredraget: Kvinde kend dit forhold

Den sværeste relationelle kompetence at opøve, er evnen til at kunne skelne mellem dine egne og så din intimpartners følelser og forsvarsstrukturer, hvilket især kommer til udtryk i jeres konfliktsituationer.

Hvad er mit og hvad er hans, er et spørgsmål du vil stille dig selv igen og igen, når konflikterne raser, og her er det vigtigt at vide, at dine forsvar opererer i forskellige lag, som du skal lære at kende. For det er den eneste måde, hvorpå du kan lære at finde hoved eller hale i vivaret, og det er nødvendigt for at du kan finde tilbage til kærligheden.

Det første, du skal lære at kende forskel på, er nuancerne i den vrede, der opstår, når du føler dig presset i konflikter med din elskede.

Der er tre lag i vreden, der lidt groft sagt kan beskrives og inddeles på følgende måde:

  1. Din partner har gjort eller sagt noget, der har aktiveret gamle sår fra din barndom. Den her vrede er det dit ansvar at tage dig af, og hvis du ønsker at inddrage din partner i din proces, skal du først gøre det, når du har reguleret vreden og den underliggende sorg. Dit raseri smager personligt, og du får typisk enten sanseindtryk eller indre billeder, der vækker minder fra din barndom eller ungdom.
  2. Din partner har gjort eller sagt noget, der har aktiveret den kollektive smerte i det feminine. Den her vrede er det også dit ansvar at tage dig af, og igen giver det først mening at inddrage din partner i din proces, når du har reguleret tilstanden. Modsat den mere personlige smag i det første eksempel smager vreden her anderledes, og dine indre sanseindtryk og billeder rækker ud og favner alle kvinder og har måske endda et arketypisk, gudindelignende præg. Du regulerer tilstanden på samme måde som med andre intense og overvældende tilstande ved at trække vejret igennem vreden og dernæst igennem den underliggende sorg og modstår impulsen i nervesystemet, der ønsker, at du skal lukke oga krampe sammen om tilstanden, som du lærte tidligt i livet.
  3. Din partner har gjort noget dumt, er faldet ud af integritet eller er havnet i udadrettet aggressiv adfærd, han selv burde tage sig af, men som han kommer til at tørre af på dig. Den her vrede er din orakel-vrede og er en gave til din partner, da den har til formål at spejle hans egen adfærd, på en sådan måde at han fatter, hvad han gør, og her vækkes til at hente den umodne adfærd hjem. Vreden smager meget rent, fordi den ikke er associeret med hverken din barndom eller den kollektive smerte i det feminine, og derfor kan du også servere den meget rent til din partner. Du lader vreden komme til udtryk via dine lyde og dit kropssprog, og hernæst slipper du den, forstået som at det at vise og udtrykke vreden var din eneste opgave. Hvordan han finder tilbage til sin integritet eller får hentet sin aggressive energi hjem og her regulerer den, må han selv finde ud af. Du viser ham blot, at der er et stykke arbejde, han skal have udført. Det her niveau kræver, at I begge har forpligtet jer til at udleve denne dybde i relationen. For ellers vil han forsøge at undgå din orakel-vrede som pesten selv, og der opstår blot forvirring og smerte i kølvandet på dit ellers meget legitime og rene vredesudtryk.

 

På foredraget går jeg i dybden med de tre vredeslag og beskriver hvordan du lærer at kende forskel. Og sidst men ikke mindst, forklarer jeg dig hvordan du tager dig af de lag, der vækkes, så de ikke får lov til at ødelægge forbindelsen til din elskede.

 

Du får adgang til optagelsen (koster 150 kr.) her

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest