Online foredrag: Mor og far – forstå forskellen

73375636_415481049379667_8982402694849232896_n

Hende: ”Du er alt for hård og firkantet, du ser slet ikke, at du sårer ham!”

Ham: ”Du er for eftergivende! Børnene respekterer dig ikke!”

Nogle gange kan det føles som om, vi forældre er fra hver vores planet. Han ønsker, at børnene skal selvstændiggøres for at kunne klare verden og at mor pylrer for meget. Hun synes, han er følelsesmæssig afstumpet og for ufleksibel i sin grænsesætning. Det er det scenarie, flest nok kan genkende, dog kan det også være omvendt, forstået som at mor markerer grænserne og far bløder dem op. Men fordi vi typisk tiltrækkes af modsætninger til os selv, vil konflikten om disse forskelligheder opstå i stort set alle parforhold.

I foredraget vil Mette og Frej Prahl undersøge, hvornår forskellen mellem mor og far gør forældreskabet til et unødvendigt hårdt sted at være, og hvad der skal til for, at forskellene får lov at komme børn såvel som forældre til gode.

Vi vil undersøge det som fagpersoner, men også som mand og kvinde, far og mor, og vi kommer blandt flere ting ind på:

  • Det negative selvforstærkende mønster i forældreskabet, hvor den ene forælder bliver mere eftergivende end han/hun har lyst til at være, som reaktion på, at den anden forælder bliver mere hård og firkantet end han/hun har lyst til.
  • Hvordan modviljeadfærd kan opstå i dynamikken, måske især mellem mor og søn, og hvordan adfærden bedst håndteres (kan også opstå mellem mor og datter og far og søn/datter).
  • Hvorfor mange fædre føler sig bagud på point, har svært ved at finde deres berettigelse og hvad vi kan gøre ved det.
  • Hvorfor det gør nærmest fysisk ondt på mange kvinder (og nogle mænd), når de oplever, at deres partner ikke formår at være følelsesmæssig lydhør overfor børnene, og hvordan du bedst tackler denne smerte.
  • Hvorfor det er så svært at modtage kritik fra sin partner, uanset hvor ”pænt” den er pakket ind, og især når kritikken handler om ens mangler som forælder.
  • Hvorfor de fleste kvinder mærker et naturligt fald i lysten efter fødsel og hvad man kan gøre ved det, så far og mor ikke glider fra hinanden.
  • Hvordan man lærer at elske sit barn gennem den anden forælder og hvorfor det er vigtigt.
  • Hvordan I blander jer i den andens opdragelse uden at underminere hinanden.
  • Hvordan kulturelle normer, historiske strømninger og biologi præger både mors og fars adfærd i én stor pærevælling – og hvordan I bedst får viklet tingene fra hinanden og skabt en bedre forståelse.

Optagelsen af foredraget, der blev afholdt via FB live onsdag den 4. december 2019, koster 150 kr., og du køber adgang her

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest