FB live foredrag: Når babygråd fylder alt

rsz_1sergiu-valena-byraglaqrtq-unsplash

Torsdag den 28. maj har jeg inviteret en skøn ung kvinde ind til en snak om den første tid som mor. For som hun selv skriver, var den tid alt andet end en dans på roser:

Mit navn er Sofie Thygesen, og jeg er mor til Clara på 1 år. Til dagligt er jeg bosiddende i Bagsværd sammen med Claras far (Andreas), som jeg deler livets og hverdagens op og nedture med. 

Mit ønske er at dele ud af vores historie og oplevelse med, at blive forældre for første gang, og altså den rejse og udvikling vi hidtil har været på. Vi manglede sådan selv nogle lignende historier “derude”, at spejle os i, hvor vi kunne få en bedre forståelse for, hvorfor Clara var så utrøstelig. For det var hun. Clara græd rundt regnet 14 timer i døgnet. Og jeg gentager lige mig selv.. 14 timer i døgnet. I 9 måneder. Dét i sig selv, havde jo en meget selvforstærkende stressende effekt. Gråden stressede os. Og gråden var der konstant, hvilket gav to forældre der var kørt midt over og var så pressede på alle fronter, at det (med de råd vi fik) var umuligt at vende situationen. Troede vi.

Magtesløshed, frustration og en helt igennem hjerteskærende følelse af, ikke, at kunne fjerne eller opfylde sit barns kald. Uanset hvor meget vi vuggede hende i vores arme, i viklen, i slyngevugge, svøb med white noise lyde – ja, you name it. Alt blev afprøvet. Vi følte os meget alene og udskældt for, at vores barn græd så meget. Vi oplevede, at vi ikke passede ind, i nogen af de alment tilgængelige metoder eller måder, at se på børn herunder opdragelse, søvn, gråd mm. Vi havde jo som alle andre forældre de bedste intentioner om at være anerkendende, omsorgsfulde, skabe struktur og tryghed, trøst og nærvær for vores barn – Men det fiksede bare ikke gråden.

Mit ønske er, at dele de eventuelt mindre omtalte sider af forældreskabet og i særdeleshed, min vej, der på tilfældig OG heldig vis, krydsede Mettes arbejde. Her fandt vi nemlig for første gang, noget viden, som på en blid og nænsom måde, skitserede tingene (hvad jeg vil mene) på et lidt dybere plan. Ikke mindst, hvor vi kunne se en positiv forandring ske. For Clara, såvel som for os.

Sofie og jeg går på FB live kl. 10 – 11.30ish og taler om rejsen igennem gråden, frustrationen, ulykkeligheden, forvirringen, ensomheden – og om vejen tilbage til sig selv, sit barn og til en øget styrke og tro på sig selv som mor.

Foredraget er gratis og du tilmelder dig blot her så får du optagelsen tilsendt, hvis du ikke har mulighed for at være med live. Du skal lige huske at sige ja tak til at modtage mit nyhedsbrev, for ellers må jeg ikke sende noget til dig – jeg lover ikke at spamme dig!

Tilmelding var her

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest