Online foredrag: Når lyst og ulyst ramler sammen

Onsdag den 6. november kl. 10.00 – 12.00 talte Frej og Mette igen om parforholdets strabadser i den moderne tidsalder (du kan læse om deres første foredrag her). Foredraget var denne gang gjort en smule længere, da interessen har været overvældende, hvilket viser, at temaerne er vigtige og kræver udfoldelse.

I live samtalen, der fungerer som en “ping-pong” samtale, hvor kvindelige og mandlige perspektiver sættes i spil, kommer vi blandt andet omkring følgende:

  • Det selvforstærkende mønster, der især hos kvinder dræber alt lyst til sex (og efterlader manden dybt frustreret og ulykkelig). Stort set alle længerevarende forhold ramler ind i dette mønster på et eller andet tidspunkt og derfor vigtigt at kende til, så det ikke udvikler sig til en gordisk knude. På foredraget kortlægger vi mønstret og viser dig, hvordan du bryder det.
  • Mænd og kvinders seksuelle forskelle, især omkring ”mængden” af seksuel lyst såvel som hvordan lysten vækkes forskelligt hos henholdsvis kvinden og manden. Ofte skaber disse forskelle stor forvirring og forstås de ikke, kan parterne komme til at såre hinanden dybt, hvilket blot forstærker ulysten og afgrunden mellem dem. Kunsten er at forstå forskellene kønnene imellem og lege med dem, i stedet for at bekrige dem. Det konkretiserer vi på foredraget.
  • At føle sig fri og sikker i kærlighedsrelationen på en og samme tid er alfa omega for, at kvindens seksualitet kan blomstre. Det er lidt af et paradoks og derfor er det vigtigt, at parterne i forholdet forstår denne modsatrettet-hed og arbejder med den, i stedet for imod den. På foredraget kommer vi med konkrete eksempler på, hvordan dette paradoks udspiller sig i jeres samvær og hvordan i bedst arbejder med, og ikke imod.
  • Sorgen over at miste ”sin kvinde”, når børnene ankommer, stikker dybt hos mange mænd, men vi kvinder er ikke altid lydhøre overfor den store kærlighedserklæring, der er indeholdt i denne sorg (og manden er typisk ikke særlig god til at udtrykke sorgen på en hensigtsmæssig måde). Ofte hører kvinden kun ”kravet” om at være noget for nogen (især det seksuelle ”krav”), som gør alt muligt forkert ved hende, da hun i forvejen føler, at hun giver alt, hun har, til børnene. Så manden oplever at miste sin kvinde og kvinden oplever et umenneskeligt krav om at skulle spalte sig selv i atomer for at kunne give nok til alle. Ergo – alle taber. På foredraget taler vi om, hvordan I kommer ind bag denne dynamik og genfinder lysten til hinanden.
  • Seksualitetens forskellige epoker: Mange oplever i dag, at de søger noget dybere og noget ”andet” i den seksuelle forening mellem kvinden og manden. Flere føler, at den kontinuerlige seksuelle opbygning, efterfulgt af releasen i form af orgasmen, er ved at være lidt kedelig – som om det er en nydelsesform, de har gennemlevet så mange gange, at de har opnået et mætningspunkt. Det kan være svært at tale om, da det ikke er en udbredt forståelse i vores kultur, at de seksuelle højder faktisk befinder sig hinsides orgasmen. For mange kan der altså være et nyt ekstase-niveau i form af at opbygge evnen til håndtere mere seksuel ”spænding”, men uden at afgive spændingen og livsenergien i en konkret orgasme (eller bevidst at øge spændingen over længere tid, og kun engang imellem at søge releasen via orgasme, hvor orgasmen herved gøres langt dybere/langt mere ekstatisk). På foredraget åbner vi op for dette niveau i seksualiteten, og især hvordan du kan spotte, om du befinder dig et sted i dit liv, hvor det er tid til at bevæge dig videre til et andet nydelsesniveau i din seksuelle udfoldelse.

Du kan få adgang til optagelsen for 150 kr. og du bestiller her

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest