Online foredraget: Sårbarhedens superkræfter

Noget af det første jeg kigger efter og spørger ind til, når forældre søger min rådgivning, er sårbarhed; kommer du og dit barn tilbage til en tilstand af sårbarhed efter konflikt, og rækker dit barn generelt ud til dig i sårbarhed?

Jeg skriver også ofte om sårbarhedens superkræfter, og hver gang kommer der mange spørgsmål om hvordan sårbarhed egentlig ser ud, hvad den helt nøjagtig består af, og hvad pokker man gør, hvis sårbarhed hører til sjældenhederne i relationen til ens børn (og partner, her er den lige så meget en superkræft).

Derfor har jeg lavet et foredrag om sårbarhed, som jeg også kombinerer med det, der i mangel af et bedre ord, kan kaldes energiarbejde. På foredraget starter jeg dog med at tale om følgende:

  • Hvad er sårbarhed og hvordan spotter vi den i forskellige situationer?
  • Hvorfor har sårbarhed en så afgørende betydning i vores nære relationer?
  • Hvorfor er det så smertefuldt når sårbarhed ikke er en mulighed?
  • Hvordan kan vi komme til at lukke ned for vores børns sårbarhed, og hvordan holder vi øje med om det sker?
  • Hvordan får vi åbnet op igen for sårbarheden, så relationen igen kan blive tryg og dyb?

Alle mennesker har individuelle sår, såvel som kollektive sår, og frygten for enten ikke at blive mødt i sårbarhed, eller at blive ødelagt, hvis man lukker nogen ind i sin sårbarhed, er en kollektiv frygt, forstået som at den ligger i os alle på den ene eller anden måde.

En af de mest effektive måder at arbejde med kollektive sår og kollektive traumer på, der belaster den kollektive psyke (og derfor også den individuelle psyke), er energiarbejde. Energiarbejde kan tage mange former, og jeg har længe nørdet med disse former, sådan lidt undercover, fordi jeg har ønsket at finde en måde, hvorpå vi kan få fat i de kollektive sår og transformere dem. Derfor vil jeg nu forsøge at inddrage dette niveau i mine samtaler og mine foredrag (der hvor det giver mening), og jeg kaster mig nu ud i det for første gang i et foredrag.

Til sidst i foredraget arbejder jeg derfor med den kollektive smertefulde dualisme omkring behovet for at beskytte sig versus længslen efter at åbne op i sårbarhed. Jeg forklarer mere om det på foredraget, og om hvordan du kan drage nytte af dette arbejde i dit eget liv.

Det koster 150 kr. at få adgang til optagelsen og det kan du gøre her (du skal ikke bekymre dig om, at der står en dato i 2025 øverst på betalingslinket, det blot så længe køb er muligt, du modtager link til optagelsen direkte efter dit køb).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest