For små 50 år siden blev tv’et allemandseje. For ca. 30 år siden fik de fleste husstande mere end en tv-kanal (som siden er blevet til et tocifret antal). For ca. 20 år siden blev mobiltelefonen allemandseje. For ca. 8 – 10 år siden blev tablets allemandseje.
På under en generation er vi gået fra ingen eller et meget begrænset forbrug af skærmtid til, at det typiske skolebarn ser mellem 4 – 6 timer om dagen, teenagere over syv timer om dagen og voksne – tjae du kan jo selv lægge sammen (i skærmtid medregnes alt elektronik: tv, tablet, smartphone, computer)?
Det er første gang i historien, at mennesket er udsat for skærmtid fra vugge til grav og allerede nu indser vi, at det giver helt nye udfordringer. Vi kan ikke skrue tiden tilbage og det nytter ikke at være nostalgiske ift. fortiden. Den elektroniske udvikling er kommet for at blive, men vi er nødt til at redefinere vores forståelse af den og sikre, at det er os, der styrer elektronikken og ikke den anden vej rundt.
På foredraget kommer jeg omkring følgende:
- Hvilke myter om skærmtid og børn vi fastholder, selv om evidensen viser noget helt andet.
- Hvordan du spotter, om dit barn er på kanten af skærmafhængig.
- Hvor meget skærmtid dit barn kan ”holde til”, og i hvilke aldre du bør være ekstra opmærksom.
- Hvorfor drenge er i større risiko for at blive afhængige af computerspil end piger, og hvorfor piger er i større risiko for at blive afhængige af sociale medier end drenge.
- Hvad du helt konkret kan gøre, hvis dit barn udviser skærmafhængighed.
- Hvordan du skaber sunde skærmregler i hjemmet.
- Hvordan du tager dig af din egen skærmafhængighed.
Det koster 150 kr. at modtage optagelsen, og du kan købe adgang her (du skal ikke tage dig af, af det står en dato ude i fremtiden øverst på betalingslinket, du modtager linket lige efter køb).