Bogudgivelse: “Samtaler med min imaginære datter”

jaredd-craig-HH4WBGNyltc-unsplash (1)

Min tredje bog Samtaler med min imaginære datter udkommer onsdag den 26. maj og du kan bestille den på blandt andet saxo.com. Bogen er også i katalog hos samtlige boghandlere, så de kan bestille bogen hjem til dig, vælger du en fysisk butik.

Kort om bogen

Samtaler med min imaginære datter er en hyldest til kvinden og manden, pigen og drengen og til alt det, der udfolder sig mellem dem.

Bogen forsøger at sætte ord på og vise dig, hvordan du:

  • Lærer at mestre dansetrinene på kærlighedsrelationens forskellige stadier
  • Lapper dit ituslåede hjerte, når det er gået i stykker på kærlighedens veje
  • Forstår tiltrækningen mellem det maskuline og det feminine i relationen til dig selv såvel som i relationen til den anden
  • Navigerer i de fortærende følelser, der opstår i kærlighedsrelationer
  • Forstår begær, længsel, lyst, ulyst og dansen mellem dem
  • Tager dig af din egen følelsesmæssige modning, så intimitet og nærvær naturligt kan opstå
  • Bevidstgør din længsel efter forbundethed, frihed og formål.

Bogen er til hende og ham, der ønsker at forstå sig selv bedre, så det bliver muligt at række ud over sig selv og være der for den anden i kærlighed.

Uddrag af forord

Nogle gange oplever man sådanne bøger, som sætter ord på noget, man selv mangler ord for. Og sådan en bog sidder du med i hænderne nu.

Mette stiller det helt afgørende spørgsmål, som rigtig mange par må stille hinanden: ”Hvad skal vi overhovedet med parforholdet, i en tid hvor vi mere er sammen på grund af følelser end på grund af overlevelse?” Det må være op til det enkelte par. ”Vil jeg være tryg, hygge mig, eller vil jeg gå ind i en dybere udvikling?” Uanset hvilken vej vi vælger, kan det virkelig betale sig at forstå nogle af de grundlæggende dynamikker mellem det maskuline og det feminine. I mænd såvel som kvinder. For de forskelligheder er ofte årsag til meget mere lidelse, end hvad der er nødvendigt – af den simple grund, at vi ikke forstår forskellene og derfor oversætter den andens forskellighed til, at den anden eller jeg selv må være forkert.

På mange måder kan bogen føles drømmende og idealistisk. Det er den for så vidt også. Den beskriver et ideal, vi alle bør stræbe efter og kontinuerligt må acceptere, vi ikke helt har greb om. For vi har i den grad brug for nogle ledestjerner. Og hvilken én du sidder med her!

 

Frej Prahl

Psykolog & parterapeut

 

Uddrag af indledning

Hvis jeg havde en datter, var der mange ting, jeg gerne ville fortælle hende om det at være en pige og en kvinde – viden jeg selv savnede, da jeg begyndte at interessere mig for drenge og mænd, blev en andens ægtefælle (og senere skilt), blev mor og skulle jonglere arbejdet, passionen, spiritualiteten og familielivet på en og samme tid. Mit moderskab viste sig kun at skulle omfavne en søn, men han har om nogen også brug for at forstå piger og kvinder. For mange mænd fortæller mig, at de famler i blinde og alt for ofte snubler på måder, der skubber deres intimpartner længere væk, end de formår at trække hende tæt. Mange mænd føler sig splittede mellem parforholdet og den personlige frihed, forstået som at hvis de vælger det ene, er de nødt til at give afkald på det andet, og her fravælger en del derfor at indgå i faste parforhold, eller lukker ned i forholdet på måder, der gør, at kvinden på et tidspunkt går. Men det er ikke kun mændene, der har det svært. Alt for mange kvinder føler sig også splittede, dog på lidt andre måder. De oplever, at de skal vælge mellem parforholdet og kærlighedslængslen, da de ikke føler, de kan skabe den følelsesmæssige dybde i relationen til en mand, som de har brug for. Mange kvinder giver derfor afkald på parforholdet og vælger at gå vejen selv.

Parforholdet ligner altså efterhånden en truet dyreart, der står på grænsen til at uddø. Men er parforholdets dødsskrig måske nærmere fødselssmerter, vi skal lære at stå igennem, så en ny intimitetsform kan få lov at se dagens lys? Måske en form hvor kønnenes forskellighed viser sig at være berigende og ikke bekrigende? …

Det er relationsdansen, der både indeholder ekstase, ynde såvel som tåkrummende snublerier, jeg efter bedste evne beskriver i bogen, der på mange måder er formet som samtaler med min imaginære datter. Bogen er dog lige så meget skrevet til mit yngre selv og til alle de unge piger og drenge, kvinder og mænd, der måtte finde samtalerne brugbare i forhold til at forstå følelser, begær, tiltrækning, frihed og hvad der skal til for, at du som menneske kan navigere i dette modsatrettede virvar.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest