Gratis online foredrag: Kom styrket igennem krisen som par og familie!

gratis foredrag

Mange steder i Kina har en parforhold og familiekrise afløst corona-krisen. Således har man set en eksplosiv stigning i antallet af skilsmisser blandt de indespærrede umiddelbart efter karantænens ophør. Bør vi frygte det samme i Danmark? Først og fremmest er det vanskeligt at sammenligne kinesiske og danske par. Den intense form for samvær er langt mere uvant for kinesere end for os danskere. Deres work-life-balance tillader sjældent meget tid til familie og partner. Derfor må det have været noget af et chock for mange af de indespærrede kinesere. De er blevet kastet fra den ene yderlighed til den anden.

Dette på trods er vi ikke i sikker havn. Krisen vil også betyde skilsmisser herhjemme. Grunden er simpel og ret så menneskelig. I et større forskningsstudie fra 1994 kan vi se, at vores evne til at være responsive, forstået som vores evne til at være nærværende og tilgængelige for vores partner, falder markant i takt med mængden af eksterne stressorer. Eksterne stressorer er alle former for udefrakommende faktorer, som kan give anledning til stress: Nyt job, krævende job, børn, børn med særlige vanskeligheder, økonomiske problemer, svigerfamilie, egen familie. Og lige nu: Corona-krisen.

Krisen spærrer os ikke bare inde på få kvadratmeter. For manges vedkommende presser den os ved at true vores økonomi, vi bliver bekymrede for vores eller andres helbred, og meget mere. Mange skal både varetage deres eget job hjemmefra og agere undervisere for deres børn. Det er en sprængfarlig stress-cocktail og den stress påvirker med det samme vores evne til at være nærværende over for vores partner såvel som vores børn. En evne, forskningen har vist, måske er den vigtigste evne i parforholdet såvel som forældreskabet.

Frej Prahl og jeg har tidligere holdt foredrag om parforholdsdynamikker, og vi vil rigtig gerne bidrage i denne udfordrende tid. Derfor holder vi et gratis FB live foredrag lørdag den 28. marts kl. 11 – 12.30. Det afholdes fra min FB side, som du kan finde her, og er tilgængeligt for alle, der måtte have interesse.

Er du ikke i stand til at være med live, kan du efterfølgende se optagelsen inde på min side, og du er meget velkommen til at sende os spørgsmål og udfordringer, som du gerne vil have at vi tager op. Det kan du gøre til info@mettecarendi.com eller via pb på FB til enten Frej eller mig.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest