Nyt navn og ny begyndelse

”Hvilket navn kommer tættest på at udtrykke dig?”, spurgte jeg på et tidspunkt min sjæl. ”Hende med de mange navne – mere en foranderlig tone, end et navn” kom det kort, hvor jeg sukkende måtte konstatere, at der stadig hersker lidt kommunikationsudfordringer mellem sjæleplan og borgerservice.

Jeg er dog med så langt, at navneændringer kan fungere som prikken over i’et, når det seje træk med at afslutte en rejse er gennemført, så da manden i mit liv friede, var det på den igen med navne-riet. Carendi hører til rejsen fra mit første ægteskab, og er min eksmands navn at dele med en kvinde, hvis han og hun ønsker det, så selv om han ikke havde noget problem med, at jeg brugte det som kunstnernavn (mine bøger er udgivet i det navn), føles det mest rigtigt at slippe det.

Jeg kunne ikke andet end at sige ja, til manden der friede, og da det at bære hans navn har betydning for hans hjerte, er det en smuk gave at give. Et nyt efternavn er derfor kommet til, og en ny rejse påbegyndt.

Navnet Mette har mine forældre valgt til mig, og hvor det har givet mening at slippe slægtsnavne undervejs på min rejse, holder jeg ret så meget af Mette, så stor tak til min mor og far for at bringe mig til verden og give mig mit navn.

Miriam som mellemnavn har jeg selv valgt. Min rejse igennem livene har haft mange mørke stunder, og jeg har undersøgt og gransket samtlige former for lindring og healing af psykiske sår – både for at redde mig selv, men lige så meget for at være i stand til at hjælpe andre. En kvinde er trådt frem på den rejse, igen og igen, både som hukommelsesfragmenter om en fysisk kvinde, der var som en søster for mig i andre liv, såvel som i æterisk form, som en ældre vis kvinde, der guider mig på min indre rejse. Om hun er det ene eller det andet (eller begge), er mindre vigtig – det vigtigste er den kærlighed, lindring og visdom, jeg altid mærkede fra hende, når mørket truede med at lukke sig mest om mig.

Det navn, hun bærer, er Miriam, og det har derfor en hel særlig betydning, da det for mig er et symbol på ubetinget kærlighed.

Derfor er Mette Carendi nu blevet til Mette Miriam Sloth.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest