Online foredrag: Forstå pressede følelser – og hvad du gør ved dem

Cover til hjemmeside og begivenhed

Skoler og daginstitutioner er lukket de næste 14 dage (måske endda i længere tid, hvem ved?), som betyder en meget anden hverdag for rigtig mange familier.

Det er mildt sagt ikke en nem situation at håndtere, som en ret påvirket mand også pointerede nede i Fakta, kort tid efter statsministerens udmelding om at DK lukkede ned. Han gik forvirret rundt med to meget store indkøbsvogne og trak febrilsk ting ned fra hylderne, mens han lidt undskyldende sagde til alle de forbipasserende, at han jo aldrig havde været i sådan en situation før, og ikke vidste hvad han skulle købe eller om han overhovedet burde købe så stort ind, men at han simpelthen ikke turde lade være.

Det er heldigvis ikke alle, der er bange for at hylderne bliver tomme, men vi er alle på hver vores egen måde pressede af denne uventede situation, fordi det menneskelige nervesystem ikke kan fordrage trusler, det ikke kan gennemskue og slippe væk fra.

Så frygt, usikkerhed, ængstelse, vrede og sorg er alle forventelige følelser i disse dage. Kunsten er ikke at lade sig overvælde af tilstandene og at få dem reguleret løbende, så du kontinuerligt får dig selv og dine nærmeste tilbage til en tilstand af tryghed – det gør ikke bare denne uoverskuelige situation langt mere tålelig for alle, men hjælper også dit immunsystem til bedre at kunne håndtere vira og infektioner.

Jeg vil gøre mit bedste for at klæde dig på til at arbejde med disse svære følelsesmæssige tilstande i hverdagen, hvor du aktivt hjælper både dig selv og dine nærmeste.

Det gør jeg via et FB live foredrag, fredag den 20. marts kl. 11 – 13. Deltager du live, har du mulighed for at stille spørgsmål i den sidste halve time. Dog modtager alle deltagere optagelsen, så du behøver ikke at være med live.

 

På foredraget kommer jeg bla. omkring følgende:

  • Hvordan frygt, angst, vrede og ængstelse fungerer og hvorfor du sikkert vil mærke lige rigeligt til dem alle (eller nogen af dem) for tiden.
  • Hvordan du bedst håndterer disse svære tilstande og får dem reguleret/transformeret, så du kommer tilbage til en fysiologisk og psykisk tilstand af tryghed, håb og harmoni.
  • Hvorfor du ikke kan fastholde tilstande af tryghed og håb, men vil opleve at vreden eller frygten blusser op igen, og hvad du så gør.
  • Hvordan du både holder dig opdateret, men samtidig undgår at informations-strømmen blot sparker endnu mere til din frygt og angst (og hvorfor denne dynamik meget nemt kan opstå uden, at du er bevidst om den, og hvad du så gør).
  • Hvordan du bedst håndterer samme former for adfærd hos dine børn, især dem under 7 år, der har mest brug for din direkte hjælp til at regulere følelser. Det er heldigvis mange af de samme teknikker og tilgange, der skal bruges i forhold dine børn, som til dig selv, og jo mere du selv formår at regulere dine egne tilstande, jo nemmere bliver det at hjælpe dine børn.

Foredraget koster 150 kr. og du kan booke din plads her

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest